ПРОЕКТИ ГО "ІНІЦІАТИВА Е+" У ВЕРЕСНІ-ЖОВТНІ 2019 РОКУ

on .

93

Та-та-та-тамммм!
Сьогодні зранку стартувала ще одна наша зміна - Артеківська!
Artek.UA сьогодні прийняв 30 наших дітей з прифронтових селищ Донеччини та Луганщини до співдружності «Незламні».
З перших відгуків:
- Дуже красиво навколо! Величезний ліс, озеро з качками. І гарячий душ. Це здорово!
- Все супер! Сьогодні була екскурсія по території (72 га!). Ми бачили і басейн, і Скай-парк, і озеро, там ми на каяках будемо вчитись, і велосипедні прогулянки...
- Тут так круто! Наш номер - як в класному готелі.
- А ще кажуть, що тут школа дуже класна. Чекаємо понеділка)
Все це: дятям, постраждалим від військових дій - дякуючи спільному проекту з Посольство Чеської Республіки в Українi / Czech Embassy in Ukraine

71648721 518238525687555 5401854202961985536 n

 

Та-та-та-таммм!!! МИ ЗНОВУ ЗРОБИЛИ НЕМОЖЛИВЕ!!!
Лище зараз можемо розказати про крайні скажені три дні - і старт нового проекту! Спільно та Спілка української культури та солідарності м.Мармарис (Туреччина) за підтримки Ukrayna Ankara Büyükelçiliği/ Посольство України в Турецькій Республіці
Через 5 днів стартує Український дитячий табір в Мармарисі - і 16 дітей загиблих та поранених захисників беруть участь разом з дітьми діаспорян!
Крутезний готель all inclusive в сосновому лісі на березі Егейського моря, цікавенна програма, супровід найфаховіших психологів та виховників, класне харчування - все це абсолютно безкоштовно для дитини. Наша сторона оплачує лише переліт.
А почалося все як завжди: в середу дзвонить Mykola Krutsyk з Ірландії - і просить допомогти українцям в Туреччини з горящим проектом. Гасіння пожеж - наше покликання, форс-мажор - наш профіль) І понєслось...
Виявилось, що форс-мажор стався через те, що спонсор перельоту перестав виходити на зв'язок і за тиждень до старту організаторам прийшлося почати все спочатку. Боюся думати, що пережила за ці дні ніціатор та керівник проекту Olena Topcu. Ну а нашій команді прийшлось весь процес по збору групи та купівлі квитків пройти в блискавичному темпі. Для порівняння - минулорічний відпочинок 20 дітей загиблих в Тунісі ми готували 5 тижнів. А зараз за 3 ДНІ!
Без зайвої скромності маю сказати, що ми - молодці! За півдня зібрати групу, вирішити питання з фінансуванням тих, хто не має можливості оплатити - дуже круто!
Палали волонтерські чати, горіли телефони та розряджались від перевантаження батареї, ми тонули в десятках документів та дзвінків (інколи не мали часу навіть на ввічливість). Безліч людей підключались, допомогали, радили.

74708929 2357135544550511 2144336944505552896 n

 

Гідно представити Україну - місію виконано! Сьогодні ми мали відповідальні зустрічі - з мером міста та з префектом. Ми подарували українські сувеніри, подякували турецькою «Тешекюр едеріс», керівники міста були розчулені.
Наші діти вели себе дуже достойно (що не часто з нами буває, відверто кажучи).
Чесно - ми дуже старалися)
#дитячий_украінський_табір_Мармарис
#діти_АТО