ТРЕНІНГИ ІЗ ЗАПОБІГАННЯ ШАХРАЙСТВУ ПІД ЧАС ПУБЛІЧНОГО ЗБОРУ БЛАГОДІЙНИХ ПОЖЕРТВ

on .

406

 

На замовлення та у співпраці з Українським форумом благодійників спеціалістами Єдиної служби правової допомоги, яке є учасником Громадської мережі СВОЇ було розроблено інформаційно-правовий тренінг «Запобігання шахрайським діям під час публічного збору благодійних пожертв» орієнтований для представників правоохоронних органів, зокрема Національної поліції України. 

Український форум благодійників - перша в Україні професійна асоціація благодійних організацій з 2005 року. Форум було створено з ініціативи семи провідних міжнародних та вітчизняних фондів. Форум є членом Європейської мережі донорських асоціацій DAFNE та мережі Всесвітньої ініціативи для підтримки ґрантодавства WINGS, а також підписантом Української мережі Глобального договору ООН. 

 

Протягом вересня - грудня 2018 року було проведено тренінги для працівників Національної поліції:

Донецької області

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ДОНЕЧЧИНИ ПРОЙШЛИ ТРЕНІНГ ІЗ ЗАПОБІГАННЯ ШАХРАЙСТВУ ПІД ЧАС ПУБЛІЧНОГО ЗБОРУ БЛАГОДІЙНИХ ПОЖЕРТВ

Запорізької області

У ЗАПОРІЖЖІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ ІЗ ПРОТИДІЇ ШАХРАЙСТВАМ ПІД ЧАС ПУБЛІЧНОГО ЗБОРУ БЛАГОДІЙНИХ ПОЖЕРТВ 

Вінницької області

ВІННИЦЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВДОСКОНАЛИЛИ НАВИЧКИ У СФЕРІ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ШАХРАЙСТВАМ ПІД ЧАС ПУБЛІЧНОГО ЗБОРУ БЛАГОДІЙНИХ КОШТІВ

Херсонської області 

РАЗОМ ПРОТИ ШАХРАЙСТВА У СФЕРІ БЛАГОДІЙНОСТІ

Одеської області 
 
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ ВДОСКОНАЛЮВАЛИ НАВИЧКИ У БОРОТЬБІ З ШАХРАЙСТВОМ
 

МЕТА ТРЕНІНГУ:

Надати узагальнену інформацію про проблемні питання виявлення, документування та запобігання фактам шахрайських дій у сфері благодійної діяльності. Надати інформацію про механізми співпраці органів поліції з іншими державними органами та громадськістю з метою дієвого запобігання шахрайству у сфері благодійності.

Під час тренінгу відпрацьовується превентивне оперативне та інформаційне відпрацювання можливих схем шахрайства, нормативне обґрунтування в сфері протидії шахрайству, відповідальність за шахрайські дії; алгоритм дій оперативних підрозділів Національної поліції, органів місцевої влади, а також благодійників, волонтерів та громадських активістів.

Тренінг проводиться керівником Єдиної служби правової допомоги Осмоловським Денисом Юлійовичем, який має 12 річний досвід роботи в правоохоронних органах - податковій міліції, досвід від оперуповноваженого до начальника управління боротьби з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом, має 7 річний досвід адвокатської та правозахисної діяльності, зокрема, супроводження проектів діяльності волонтерів та благодійників, а також захисту прав учасників АТО, ООС.

В ході проведення тренінгів здійснюється опитування респондентів у правоохоронних органах (органах поліції) з метою проведення дослідження правових (процесуальних) проблем виявлення злочинів у вказаній сфері на сьогоднішній день, фіксація пропозицій щодо шляхів підвищення ефективності роботи, під час тренінгу учасники поділяться власним досвідом з документування шахрайств та притягнення винних осіб до відповідальності.

ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ до тренінгу «Запобігання шахрайству під час публічного збору благодійних пожертв» Для оперативних та слідчих підрозділів органів поліції (можна скачати за посиланням)

Питання актуальності протидії та запобігання шахрайству у сфері благодійної діяльності обговорено в програмі "ПОЛІТИКА ЗДОРОВ'Я" з Ланою Шевчук на каналі NEWSONE, учасники - президент Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна та директор інформаційного агентства Єдина служба правової допомоги Денис Осмоловський.

 

Джерело: 3222.UA